Varen

Een regenachtige dinsdagmorgen. De auto staat. Druk op het perron. Tenminste, voor de richting van de stad. Mijn perron leeg. Mijn trein leeg. Ik ga zitten en vertrek. Links de donkere luchten en rechts de zon die haar best doet om door te breken. Het landschap groen en ver. Windmolens, water en af en toe een denderende brug. Opeens een dijk waarachter ik het IJsselmeer vermoed en ik ben in de opstapplaats. Trossen los en al snel overheerst de rust. De motor draait, we varen.

Rietomkraagde rust

Smalle vaarten, wijde meren. Plaatsjes waar alles net iets te klein lijkt om echt te zijn. Maar het toch is. Wijdse uitzichten, met riet omkraagde weilanden waartussen we ons samen met andere vaarders bewegen. Het is rustgevend. De zon, de wind en het brommen van de motor. Landschappen trekken aan ons voorbij alsof ze dat nauwelijks doen.

IMG_0307Stilte en de trein

We leggen aan aan de rand van een meertje en wachten tot het eindelijk zo ver is dat de zon zich ondergaand laat fotograferen. Het bord op schoot en een glas in de hand. Proost op het moment. Naast het klotsen van het water, het krijsen van de vogels en op gezette tijden mijn trein in de verte is het stil als we onze mond houden.

IMG_0292Vakantiegevoel bij huis

De stilte houdt aan tot de volgende morgen. Dan is ook het water tot rust gekomen. Als een spiegel reflecteert het de beloften die de lucht ons doet. Een prachtig schouwspel, op gezette tijden onderbroken door mijn trein. Vakantiegevoel bij huis, daar hoef je de globe niet voor te trotten.

IMG_0302

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.